torsdag 14 januari 2016

Information inför vecka 3

Vi har börjat den nya terminen och det nya året med att fundera över 2015,  och fundera över vad vi vill lära oss och träna på 2016. Vi har också arbetat en hel del med almanackan och veckans dagar. Be gärna ditt barn berätta vem de olika veckodagarna fått sitt namn ifrån.

I onsdags hade vi på skolan besök av skådespelare från Teater Scratch. Vi fick se den improvisationsteater där två skådespelare spelade scener med temat värdegrund. Som publik fick vi vara med och påverka handlingen och styra skådespelarna så att de kunde hålla sams. Teaterarbetet fortsätter med mellanstadiet och vi på lågstadiet kommer att få se resultatet i en ny teater den 26/1 - spännande!

Läxa: Matteläxa i nomp.se. Läsläxa är att läsa högt 10-15 minuter, 4 dagar  i veckan. Skickar hem läsläxaboken med protokoll i på måndag. Ta tillbaka boken på fredag.

Detta händer under  veckan:

Tisdag: Idrott ute, vi åker skridskor. Kom ihåg skridskor, skydd och hjälm.

Onsdag: Bad! Nytt för terminen är att vi även kommer att besöka biblioteket i Gammelstad. Hälften av barnen i 1-3 besöker bibblan medan de andra badar, sen byter vi. Detta för att få mindre grupper till simundervisningen. Vi kommer att åka redan ca 8.30 och är tillbaka på skolan till lunch ca 11.20.
Vi i 2:an kommer att bada först, om någon pappa kan hjälpa till i killarnas omklädningsrum är vi tacksamma.

Fredag: Ta med läsläxaboken till skolan. Matteläxan i nomp.se ska vara klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar