fredag 23 september 2016

Information inför vecka 39

I veckan har vi i matte arbetat med addition och subtraktion med hjälp av hundrarutan, fråga gärna ditt barn om detta. I no har vi arbetat med fiskar och på teknikpasset undersökte vi hur ett föremål i vår vardag har förändras över tid, nämligen vispen. Vad vi vispade får du fråga ditt barn om...

Isbanan: På samrådet diskuterades skötseln av isbanan och det verkar som om de kom fram till att vi även i detta läsår ska ha representanter från klasserna som kan tänka sig att hjälpa till med skötseln. Mejla mig om ni kan tänka er att ställa upp.

Mindset: På föräldramötet pratade vi om olika mindset och vi såg även filmer om detta. Filmerna finns på sidan growingminds.se . Titta gärna även på denna film om mindset How To Help Every Child Fulfil Their Potential

Utvecklingssamtal: Påbörjar samtalen nästa veckan och kommer att höra av mig med tidsförslag till alla.

Läxor: Barnen har jobbat på bra med läsningen! Hoppas att ni fortsätter läsa flera gånger i veckan även om intensivperioden är över. I veckan har vi matteläxa i nomp.se, alla ska träna på tallinjer. Skickar även hem en läxa i svenska, Veckans ord. Uppgiften är att göra markerade sidor i boken och lära sig att stava de orden. Läxförhör på fredag. Viktigt att boken är med till skolan på fredag.

Detta händer under veckan:
Tisdag: Teater scratch kommer och jobbar med klassen hela dagen. Dagen kommer att bla handla om empati. Skolan slutar 14.00.
Onsdag: Bad och bibliotek
Fredag: Ta med Veckans ord - boken till skolan och matteläxan i nomp.se ska vara klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar